COVID SAFE TICKET

Om toegelaten te worden tot de Rabboenizaal, start/finish-zone en/of parcours moeten alle deelnemers beschikken over een Covid Safe polsbandje. Dit ontvang je na scanning van je Covid Safe Ticket (op smartphone of op papier) en controle van je identiteitsbewijs.

Uiteraard willen we dat jouw deelname vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we de URBAN RUN HOOGSTRATEN volgens de huidige Covid-regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde Covid Safe Ticket, dat verplicht is voor evenementen met meer dan 400 personen buiten en 200 personen binnen (vanaf 1 november 2021). Daardoor hoef je als deelnemer geen mondmasker te dragen en moet je ook geen 1,5 meter afstand houden.

AAN WELKE VOORWAARDEN MOET JE VOLDOEN OM TE MOGEN STARTEN?

Voor een geldig CovidSafe ticket te hebben moet je aan één van volgende voorwaarden voldoen :

 • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd
 • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test (ten vroegste afgenomen op donderdag 4 november); geldigheid = dag van afname + 2 dagen
 • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest (afgenomen door medisch geschoold personeel (geen zelftest!) en ten vroegste afgenomen op vrijdag 5 november); geldigheid = dag van afname + 1 dag

Kinderen onder twaalf kunnen mits een geldig e-ticket aan het evenement deelnemen zonder bijkomende testing of Covid Safe Ticket.

WAAR VIND IK MIJN COVID SAFE TICKET?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont, kom je uit een ander Europees land is dat een geldige QR-code uit je lokale Corona-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen. Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

HOE GAAN WE CONCREET TE WERK?

Deelnemers kunnen zaterdag 6 november ter plaatse het borstnummer afhalen. Aan de ingang van de inschrijvingszone (aan de Rabboenizaal) wordt ieders Covid Safe Ticket gescand én ID-kaart gecheckt:

 • Zet een mondmasker op
 • Hou minstens 1,5 m afstand
 • Zet de helderheid van je telefoon op 100%
 • Hou de QR-code van je Covid Safe Ticket klaar
 • Hou een identiteitsbewijs bij de hand

Ben je “Covid Safe”? Dan krijg je een polsbandje. Dit polsbandje geeft jou samen met je borstnummer toegang tot het parcours en de gebouwen. Het polsbandje moet je gedurende het hele event dragen/om hebben. Onze stewards/seingevers zullen dit controleren bij de inkom van elk gebouw.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander ‘European Digital Covid Certificate’ VOORAF installeren op je smartphone. Printscreens zijn niet toegelaten. Zonder geldige digitale QR-code én je ID kunnen we je Covid-status niet controleren en kan je dus je startbewijs niet afhalen en niet deelnemen. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafe BE app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

WAAR EN WANNEER GEBEURT DE COVID SAFE-CHECK EN HET AFHALEN VAN HET STARTBEWIJS?

 • Zaterdag 6 november 12.00 u. tot 18.00 u.

Locatie: Inschrijvingszone Rabboenizaal (Antoon de Lalaingstraat 3, 2320 Hoogstraten)

HOE KRIJG IK TOEGANG TOT HET PARCOURS?

Enkel op vertoon van je Covid-Safe polsbandje en natuurlijk van je borstnummer krijg je toegang tot het parcours. Wie geen polsbandje draagt, krijgt geen toegang tot start/finish-zone of Raboennizaal.

Hou je polsbandje aan!

EN ONZE SUPPORTERS?

Supporters zijn welkom maar zullen ook een CovidSafe Ticket moeten tonen om toegang te krijgen tot de start/finish-zone bij de Raboennizaal. Met een geldig CovidSafe ticket zullen de supporters ook een polsbandje ontvangen die ze dienen te dragen gedurende het hele event.

TERUGBETALING TICKET

Kan je geen geldig CovidSafe ticket voorleggen, dan kan je een terugbetaling aanvragen tot 1 dag voor het event (vòòr 5 november 13u). Servicekosten kunnen helaas niet worden terugbetaald. Terugbetaling aanvragen kan enkel via volgende stappen:

 • Ga naar de e-mail van de ticketbevestiging.
 • Klik onderaan op “Jouw bestelling online Bekijken en beheren“.
 • Log in op Eventbrite.
 • Ga naar ‘Tickets‘ in je account. Selecteer het ticket waar je een restitutie/terugbetalling voor wilt ontvangen.
 • Klik op ‘Restitutie aanvragen’.
 • Voer je gegevens in en dien je aanvraag in.